Tietosuojaseloste

>

Tämä tietosuojaseloste sisältää henkilötietolain (523/1999) 10§:n mukaisen rekisteriselosteen tiedot.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, minkälaisia henkilötietoja voimme kerätä sinusta tilatessasi palveluitamme, ottaessasi yhteyttä Delinguaan verkkosivustomme kautta tai käyttäessämme portaaliamme (jäljempänä yhdessä ”Palvelu”), sekä mihin tarkoituksiin voimme tällaisia tietoja käyttää. Käyttämällä Palveluamme, hyväksyt tietojesi käsittelyn tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Voimme ajoittain muuttaa tätä tietosuojaselostetta julkaisemalla siitä uuden version verkossa, joten ole hyvä ja tarkista se säännöllisesti. Verkkosivuston ja siihen liittyvien palvelujen jatkuva käyttösi uuden version julkaisun jälkeen katsotaan muokattujen ehtojen hyväksynnäksi.

TIEDOT REKISTERISTÄ

1. Rekisterin nimi:

Delingua Oy:n

  1. asiakas- ja markkinointirekisteri
  2. tulkkien, kääntäjien ja kielikouluttajien rekisteri
  3. portaalin käyttöoikeusrekisteri
  4. Rekisterinpitäjä:

Delingua Oy, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki
Y-tunnus:  2009465-7 (jäljempänä ”Delingua”)

  1. Yhteyshenkilö rekisteriasioissa:

Katja Virtanen, katja.virtanen@delingua.fi

Delingua Oy, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki

  1. REKISTERIN SISÄLTÄMÄT TIEDOT

Asiakastiedot ja asiakkuuksiin liittyvät tiedot:

Rekisteriin kerätään seuraavat tiedot:

  • Yrityksen ja/ tai henkilön etu- ja sukunimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, yleisesti saatavilla olevat luokittelutiedot sekä tiedot markkinoinnin luvista ja kielloista.
  • Henkilöiden itsensä antamat luokittelutiedot
  • IP-osoitetieto tai muu tunniste
  • Asiakaspalautetiedot
  • Tilaus-, laskutus- ja toimitustiedot
  • Evästeiden kautta kerättävät tiedot
  • Sosiaalisen median kanavista kerättävät tiedot
  • Muut asiakkaan suostumuksella kerättävät tiedot.

Verkkopalvelustamme keräämämme tiedot:

Tallennamme rekisteriimme asiakastiedot, jotka asiakkaat itse toimittavat yhteydenottolomakkeella Delinguan verkkosivuston www.delingua.fi tai palvelun alasivujen tai alidomainien (esim.info.delingua.fi) kautta, tai sähköpostilla.

Tulkkeihin, kääntäjiin ja kielikouluttajiin liittyvät tiedot:

  • Henkilön etu- ja sukunimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero
  • Muut tunnistetiedot (esimerkiksi Y-tunnus tai verokortilla työskenteleviltä henkilötunnus)
  • Henkilöiden itsensä antamat luokittelutiedot (esimerkiksi kieliparit tai ansioluettelot)
  • Käännös-, kielikoulutus- ja tulkkaustoimeksiannot
  • Työsuorituksista annetut palautetiedot
  1. REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Rekisteriä käytetään henkilötietolakia ja tietosuoja-asetusta noudattaen asiakas-, alihankkija tai henkilösuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen, Palvelun tuottamiseen ja kehittämiseen, Palvelusta ja tuotteista tiedottamiseen ja viestimiseen, tilastolliseen seurantaan sekä laskuttamiseen. Verkkopalvelussa annettujen tietojen perusteella voimme antaa pääsyn verkkopalvelun eri osiin ja sisältöihin.

Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn kautta saatamme myös lähettää rekisteröidyille kohdennettuja markkinointi-, asiakas- ja yhteistyökumppaniviestejä, joiden lähettämisen hyväksyt itse verkkopalvelussamme tai erillisellä sopimuksella.

  1. TIETOJEN LUOVUTUS

Käsittelemme rekisteröimiämme tietoja vain Palvelun toimittamisen vaatimissa rajoissa emmekä luovuta, myy tai vuokraa niitä kolmansille osapuolille.

Palvelua tuottaessaan Delingua voi voimassa olevan lainsäädännön sallimissa rajoissa luovuttaa tietoja yhteistyökumppaneilleen, jotka on velvoitettu käsittelemään tietoja lain mukaan. Tarvittaessa Delingua voi luovuttaa tulkille, kääntäjälle tai kielikouluttajalle asiakkaan yhteyshenkilön yhteystiedot ja päinvastoin, mikäli Palvelun tuottaminen sitä edellyttää.

Rekisterissä olevia tietoja ei siirretä EU-/ETA-alueen ulkopuolelle.

  1. REKISTERIN SUOJAUS

Rekisteri on suojattu ulkopuolisten käytöltä. Rekisterin käyttö on suojattu henkilökohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin. Käyttäjiä sitoo salassapitovelvollisuus. Rekisteriin pääsy on ainoastaan Delinguan työntekijöillä, joiden työtehtävät edellyttävät rekisterissä olevien tietojen käsittelyä. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Portaalin käyttöoikeudet myönnetään Delinguan erikseen hyväksymille luonnollisille henkilöille. Portaalin käyttäjät saavat portaalin kautta tietoja vain yllä olevan kohdan 6. mukaisesti.

  1. EVÄSTEET

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat automaattisesti tietokoneelle / päätelaitteelle kävijän vieraillessa eri verkkosivustoilla. Verkkopalvelumme hyödyntää evästeitä, jotta voimme tarjota palvelumme mahdollisimman käyttäjäystävällisenä ja laadukkaana.

Sivustomme käyttää Hubspot Analytics- sekä Google Analytics –ohjelmistoja (”Ohjelmistot”), kerätäkseen anonyymejä tilastoja sivuston käyttäjistä tarkoituksenaan parantaa Palvelun laatua. Ohjelmistot tallentavat muun muassa tietoja sivuston kävijöistä, vierailun kestosta ja suosituimmista linkeistä.

Mikäli et halua Palvelun saavan tietoja evästeiden avulla, voit kieltää evästeet (useimmat selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen). Huomaa kuitenkin, että tällöin Internet-sivut ja/tai Palvelu ei välttämättä toimi häiriöittä.

  1. SOSIAALISEN MEDIAN LIITÄNNÄISET

Delinguan sivustossa voi olla linkkejä ja yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin sekä ns. sosiaalisen median liitännäisiä (esim. Facebookin yhteisöliitännäisiä). Sosiaalisen median liitännäisten käyttäminen voi lähettää tunnistettavaa tietoa kyseisille sosiaalisen median palveluntarjoajille. Liitännäisen avatessasi saatat sallia kolmansien osapuolten internetsivujen evästeiden tallentumisen tietokoneellesi, jolloin näiden hallinnoijat voivat seurata sivun käyttöä, mikäli olet kirjautunut kyseisen palveluntarjoajan sosiaaliseen mediaan. Näihin Delinguan sivustoilla ja Palvelussa oleviin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kolmannen osapuolen yksityisyys-, käyttö- ja muita ehtoja. Delingualla ei ole määräysvaltaa tällaisiin kolmansien osapuolten internetsivuihin, eikä Delingua ole vastuussa mistään niillä julkaistusta materiaalista tai niiden käytöstä.

  1. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Rekisteröidyllä on henkilötietolain 26 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa häntä koskevat tiedot, vaatia virheellisen tiedon korjaamista rekisterissä tai niiden poistamista kokonaan rekisteristä. Tarkastus-, oikaisu- ja poistamispyynnöt tulee lähettää kirjallisesti tässä tietosuojaselosteessa määritellylle rekisteriasioita hoitavalle henkilölle.

Rekisteröidyllä on myös oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten. Kiellot tulee lähettää kirjallisesti tässä tietosuojaselosteessa määritellylle rekisteriasioita hoitavalle henkilölle.

  1. MUUTOKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Päivitämme tietosuojaselosteemme muutokset viipymättä verkkopalveluumme.

Päivitetty 20.2.2018