Simultaanitulkkaus ja konsekutiivitulkkaus - Delingua

Konferenssitulkkaus: Konsekutiivi- ja simultaanitulkkaus

>

Konferenssitulkkaus yritysten tapahtumiin ja vierailuihin

Rohkenemme väittää, että olemme Suomen paras konferenssitulkkaustoimisto. Ainakin niin voi päätellä asiakastyytyväisyydestämme. ISO-sertifioitu tulkkauspalvelumme välittää vain kansainvälisissä tehtävissä karaistuneita tulkkeja, joiden osaamisesta olemme ylpeitä.

Olemme järjestäneet tulkkauksen lukuisiin yhtiökokouksiin, yritysneuvostoihin, liikeneuvotteluihin, ryhmäkeskusteluihin ja seminaareihin. Lue tai kysy lisää referensseistämme, ja vakuutu osaamisestamme!

 

Simultaanitulkkaus vai konsekutiivitulkkaus?

Konferenssitulkkauksen lajeista voit valita tilanteen mukaan joko simultaani- tai konsekutiivitulkkauksen. Simultaanitulkkaus on samanaikaistulkkausta ja konsekutiivitulkkaus peräkkäistulkkausta.

Simultaanitulkkaus soveltuu esimerkiksi erilaisten konferenssien ja yhtiökokousten tulkkaamiseen. Simultaanitulkkauksessa tulkki aloittaa tulkkauksen melkein heti, kun tulkattava henkilö alkaa puhua. Tulkki kuuntelee ja prosessoi tulkattavan henkilön puhetta, tekee siitä mielessään käännöksen ja sanoo sen kohdekielellä. Simultaanitulkki ilmaisee siis puhujan edellistä ajatusta kohdekielellä samaan aikaan, kun hän jo kuuntelee seuraavaa. Simultaanitulkkaus onkin erittäin vaativaa asiantuntijatyötä, jota verrataan usein lentokapteenin tai sydänkirurgin työhön.

Simultaanitulkki työskentelee huomattavan kognitiivisen kuormituksen alla, minkä vuoksi yksi tulkki pystyy tulkkaamaan laadukkaasti vain rajallisen ajan. Nyrkkisääntönä pidetään, että yhtä kieliparia kohden tarvitaan aina kaksi tulkkia. Näin tulkit voivat vaihtaa tulkkausvuoroa säännöllisesti. Simultaanitulkkaus vaatii myös rauhallisen ja äänieristetyn tilan. Yleensä käytetään tulkkauskoppeja, joista tulkkaus välittyy kuulijoiden kuulokkeisiin.

Konsekutiivitulkkauksessa puolestaan tulkattava puhuu ensin muutaman minuutin ja tulkki kuuntelee sekä tekee muistiinpanoja. Sen jälkeen tulkki tulkkaa sanotun muistiinpanojensa avulla. Konsekutiivitulkkausta käytetään muun muassa yritysvierailuissa ja erityyppisissä neuvotteluissa. Asiantuntijamme osaavat neuvoa, mikä on paras ratkaisu juuri sinun tilaisuuteesi.

Niin simultaani- kuin konsekutiivitulkauksessa tulkkimme valmistautuvat tulkkaukseen aina etukäteen ja perehtyvät saamiinsa materiaaleihin huolellisesti. Lue blogistamme vinkkejä, miten voit auttaa tulkkia valmistautumaan tulkkaukseen mahdollisimman hyvin.

Tarvittaessa järjestämme paikalle myös tulkkauslaitteiston ja annamme neuvoja tulkkauksen huomioimiseen itse tilaisuudessa.

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää tulkkauspalveluistamme!

 

Tulkkauslaitteisto simultaanitulkkauksen apuna

Simultaanitulkkaus suurissa konferensseissa edellyttää yleensä asianmukaista tekniikkaa ja tulkkauslaitteistoa. Käytännössä se tarkoittaa äänieristettyjä tulkkikoppeja, mikrofonia puhujille, vastaanottimia ja kuulokkeita osallistujille sekä teknikon palveluja. Tekniikka räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tänä päivänä simultaanitulkkaus voidaan tapauskohtaisesti hoitaa myös hyödyntämällä tapahtumapaikan langatonta verkkoa, tulkkien tietokonetta sekä kuulijoiden omia älypuhelimia.

Lyhytkestoisissa ja osallistujamäärältään pienehköissä tilaisuuksissa voi myös käyttää nk. kuiskaustulkkauslaitteistoa, joka sisältää yhden langattoman mikrofonin ja 20 kuulokevastaanotinta osallistujille.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme oikean tulkkauslaitteiston valinnassa.